Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love story exhibition by Amsterdam Street Art

[English version on page 2]

Dankzij het coronavirus en de daarbij horende maatregelen beleven we op dit moment een ongekende chaotische periode. Veel partijen krijgen te maken met financiële problemen en onzekerheden voor de toekomst. Dit geldt net zo goed voor Stichting Amsterdam Street Art (ASA) die uitgerekend dit jaar haar 10 jarig jubileum zou vieren.

Wij zullen ons tot het laatste moment blijven inzetten om onze plannen tot uitvoering te brengen. Mocht dit voor praktische problemen zorgen tijdens de uitvoering van onze verschillende creatieve activiteiten, dan zullen wij ons uiterste best doen om hier door middel van kunst alsnog een positieve draai aan te geven.

Achter de schermen is ASA al geruime tijd bezig om drie spraakmakende exposities te organiseren voor haar huidige jubileumjaar. De eerste expositie hebben we noodgedwongen en tot nader bericht uitgesteld. De tweede expositie vindt in juli 2020 plaats en de laatste pas tegen het einde van het jaar. Normaal zouden wij in dit vroege stadium nog niet met concrete info naar buiten komen. In dit geval vindt er echter een bijzondere situatie plaats die op barmhartige manier synchroon loopt aan het concept van onze expositie in juli 2020: Naar de Gallemiezen, an Amsterdam love story

Tijdens deze unieke expositie brengen wij vanuit alle kunstdisciplines de uitersten bij elkaar. Een unieke mengelmoes van gepassioneerde rebellie, doordachte filosofieën, samenwerkingen en samenzweringen, maar ook de originele en karakteristieke liefdesverklaringen voor en over onze stad Amsterdam. Wij zijn erg trots dat we een groep van 30 kunstenaars, die allen onlosmakend verbonden zijn met de stad Amsterdam, tijdens deze expositie kunnen presenteren. Wij zullen spoedig met de voltallige line-up naar buiten komen. Hou hiervoor het Facebook event in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De eerste namen die wij voor deze expositie bekend maken zijn Def P & DADARA. Voor deze gelegenheid gaan deze Amsterdamse kunstenaars een bijzondere samenwerking aan en werken zij tijdens een intensief uitwisselingsproject aan twee kunstwerken over de Amsterdamse poptempel Paradiso en de Melkweg. 

DADARA: “Het voelt echt heel bijzonder om dit nu te doen en ook te voelen hoe dit de mensen bij bijv Paradiso en Melkweg juist nu raakt. Het is denk ik wel de tijd dat kunst nu iets écht kan doen.”

Deze twee nostalgische locaties van de stad hebben voor eigenlijk iedere Amsterdammer, Nederlander en zelfs voor menig topartiest van over de hele wereld een waardevolle betekenis. Geweldige herinneringen en in dit geval een mooie vertaling van het concept van de expositie: Naar de Gallemiezen, an Amsterdam love story

Gedurende deze bizarre tijd hebben beide culturele instellingen te maken met enorme problemen. Juist nu hebben deze parels van de stad aandacht en support nodig. Komende vrijdag vanaf 15:00 uur zullen beide kunstenaars een laatste hand aan de werken leggen tijdens een (online) live- paint-sessie in Paradiso. 

De kunstwerken van Def P en DADARA worden vanaf de exclusieve opening op 10 juli geëxposeerd tijdens: Naar de Gallemiezen, an Amsterdam love story

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de toegangsprocedure van deze show.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here