[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Niet alleen de humor, maar ook de kunst ligt op straat. Nederlandse street artists maken onze steden iedere dag een stukje mooier en daarom worden ze op 25 maart in het zonnetje gezet tijdens de allereerste Dutch Street Art Awards in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 

Street art is de laatste decennia uitgegroeid tot een serieuze kunststroming. Daar horen ook serieuze prijzen bij die worden uitgereikt op een feestelijke avond, gepresenteerd door kunstliefhebber Dennis Weening.

Er zijn in totaal acht categorieën, zoals de ‘sickest street artist’, de ‘video virtuoso’ of prestigieuze ‘wonderwall’. De jury bestaat uit de Londense street art legendes D*Face en Ben Eine, voormalig Minister van Cultuur Hedy D’Ancona, conservator van het Amsterdam Museum Annemarie de Wildt, chef kunst bij De Telegraaf Bert-Jan Ter Braak en kunstenares Ans Markus.

Het belooft een spectaculaire avond te worden met muziek van Radio Noet-Noet en Georgies Wuntergarten. Entertainment komt van breakdancer Conni Trommlitz en een scratch act van DJ Toki, Skyfunker en Next Won. Fashionista’s komen aan hun trekken met een catwalk vol modellen in sexy lingerie van Double Dutch en kleding van DHM en Blazin Bel. De zaal wordt bizar vet aangekleed door de houten sculpturen van Sober Collective en een expositie van de coole kunst van Bustart.

Super benieuwd naar meer informatie? Check dan de Facebookpagina van de Dutch Street Art Awards en meld jezelf aan voor het officiële event. Bij zijn? Dat is meemaken hoor. Voor 12,50 euro heb je de avond van je leven. Wees er snel bij, de boel is namelijk nogal exclusief.

(bron: http://community.boomerang.nl/nl/news/dutch-street-art-awards-eren-straatkunstenaars)

[/av_textblock]
[/av_one_full]

Meet Lars, artist and all-round creative. With his background in graphic design, photography and street art he created an eye for detail and he is willing to give his unsalted opinion about it.