In het havengebied van IJmuiden worden deze zomer op verschillende locaties langs de route naar IJmuiden aan Zee, muurschilderingen gerealiseerd. Dit is onderdeel van het project de Rauwe Loper van de gemeente Velsen. De gemeente heeft hierin de samenwerking gezocht met Amsterdam Street Art (ASA) en gebruik gemaakt van de expertise van de Velsense kunstcommissie.

Werk van kunstenaars Bier en Brood

Met de uitrollen van de rauwe loper willen we de bezoekers en inwoners van IJmuiden het rauwe karakter van IJmuiden laten ervaren, de toegankelijkheid verbeteren en met trots laten zien IJmuiden allemaal te bieden heeft. De Kunstcommissie Velsen bracht het afgelopen jaar verschillende locaties langs de Haven en Pierroute in kaart. Na overleg met de eigenaren zijn er verschillende locaties gevonden die geschikt zijn voor muurschilderingen. Van 2 locaties ligt er nu een definitieve go. In samenwerking met Amsterdam Street Art zijn per locatie verschillende kunstenaars geselecteerd. De selectie resulteerde in een groep hoogstaande (inter)nationale kunstenaars die met hun werk passen bij de rauwe identiteit van IJmuiden. Voor dit project werken we intensief samen met de IJmuidense RIGO Verffabriek. We starten met twee muren, van Wageningen Marine Research en aannemingsmaatschappij de Branding deze worden uitgevoerd door kunstenaarsduo Bier en Brood, tevens winnaar van de Benelux Street Art awards.

Het originele “Kantje Pikken”

Kunstenaars: Bier en Brood
Locatie 1: Wageningen Marine Research (12 x 2m)
Locatie 2: Aannemingsmaatschappij “de Branding” (68 x 2m)

Werk van kunstenaars duo Bier en Brood

Begin augustus worden de voorbereidingen getroffen en op maandag 17 augustus zullen de kunstenaars gaan starten. Verwacht wordt dat de eerste 2 muren uiterlijk 31 augustus klaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de dagelijkse vorderingen hou dan de Facebook pagina in de gaten. Hier zullen wij dagelijks een foto update op plaatsen.

Gezien de huidige Covid-19 maatregelen worden er door Amsterdam Street Art geen extra activiteiten georganiseerd. Houdt u aub aan de geldende voorzorgsmaatregelen die door de overheid zijn opgelegd.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here